Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Tidningen Omkrim är här

27 juni 2014

Kriminalvården satsar på en ny tidning. Myndigheten förlitar sig inte enbart på intranät och webb utan väljer att även ge ut en välmatad tidning.

− Omkrim skriver om stort och smått som är viktigt, roligt eller på annat sätt berör dem som intresserar sig för kriminalvård, säger Katarina Luksepp, redaktör för Omkrim.

Tidningen inleds med ett nyhetsblock om vad som är på gång i Kriminalvården. Därefter görs en fördjupning i ett tema på hela 16 sidor. 

− Vi har även vetenskapssidor, där har vi påbörjat en artikelserie om kriminologi, det vetenskapliga studiet av brottslighet. I avdelningen Runtikrim kan du läsa om händelser från hela landet.

Nyttig och snygg


Kriminalvården får ny personaltidning.

Tanken med tidningen är att den ska innehålla nyttig och användbar läsning.

− Vi får ta del av inspirerande tankar och åsikter från dem som gör ett bra jobb, de som har bra idéer och de som vill, vågar och kan förbättra verksamheten. För att bedriva en säker och human kriminalvård krävs såväl kunskaper som en ödmjuk inställning till uppdragets komplexitet, fortsätter Katarina Luksepp.

Även ögat får sitt! Tidningen har fotoreportage, grafik och illustrationer - och allt är snyggt förpackat.

− Liksom en flashig reklamprodukt strävar vi efter att vara snygga, smarta och underhållande. Men bara för att bli lästa ända ut i faktaspalterna – inte för att kränga prylar eller hamra in budskap.

Fungerar som kitt

Kriminalvårdens informationschef Pelle Ekman menar att en tidning fungerar som ett kitt i en stor organisation. Dessutom finns ett stort intresse för kriminalvårdens frågor även utanför murarna.

− Omkrim har mycket att berätta och då ska vi kunna ta ut svängarna. Våra medarbetare är värda ett ambitiöst magasin som kommer hem i lådan. Vi ska dessutom sprida den utanför myndigheten eftersom det finns ett stort intresse för ämnet. På så sätt har vi möjlighet att informera och ge vår bild av Kriminalvården. Vi är stolta över vårt jobb och nu ska fler förstå varför!

Omkrim är första steget i arbetet med att förnya Kriminalvårdens informationskanaler.

− I höst lanserar vi Kriminalvårdens nya webbplats. Vi har även påbörjat ett varumärkesarbete samtidigt som vi jobbar med att göra intranätet mer användarvänligt, säger Pelle Ekman.