Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Fint pris till webbplatsen

13 november 2014

Kriminalvårdens nya webbplats fick igår ta emot pris för bästa webbplats i offentlig sektor. Tydliga ingångar som ger svar på besökarnas frågor är en del av motiveringen till utmärkelsen.

Kriminalvårdens Robert Janz, Ralf Lund, Helen Jorpes, David Söderquist och Magnus Hanzen vid prisutdelningen.

Kriminalvården tog på onsdagen emot pris för bästa webb i offentlig sektor. Bakom priset står programvaruföretaget Episerver.

"En fänglsande sajt som man vill stanna kvar på", så beskrivs kriminalvarden.se i motiveringen. Kriminalvården får priset för att med värme ha lyckats beskriva sin verksamhet, skapat tydliga ingångar som ger användare svar på sina frågor och visat hur man kan få stöd i en svår situation.

– Det är jätteroligt. Det är ett betyg på att vi är på väg i rätt riktning när det gäller innehåll och användarvänlighet, säger Helen Jorpes, webbredaktör och projektledare för den nya webbplatsen, på Kriminalvården.

Tillsammans med personal från informations- och IT-enheten och med hjälp av externa aktörer har hon arbetat fram den nya webbplatsen som lanserades i september.

– Vårt mål var att bättre lyfta upp våra stora besöksgrupper; anhöriga, dömda och jobbsökande och göra det enklare för dem att hitta rätt på vår sajt, säger Helen Jorpes.

Kriminalvården arbetar sedan en tid tillbaka med att öka sin synlighet och förbättra sina kommunikationskanaler.

– Nya webben är ett viktigt led i arbetet att öka kunskapen om Kriminalvården. Den är vårt ansikte utåt och vår kontaktyta mot allmänheten. Man ska känna att man är välkommen och får hjälp när man besöker vår webbplats, säger Pelle Ekman, informationschef på Kriminalvården.


Motiveringen

Vinnaren av Bästa webb offentlig sektor är en sajt som tilltalar både hjärta och hjärna. Med fingertoppskänsla har vinnaren lyckats beskriva sin verksamhet med stor värme även om den ofta förknippas med något helt annat. Ett sammanhängande bildspråk hjälper till att berätta om verksamheten och deras uppgift. Med tydliga ingångar får du som användare svar på dina viktigaste frågor och det är lätt att se hur man kan få stöd i en svår situation. En fängslande sajt som man vill stanna kvar på."

Juryn

Vinnaren röstades fram av allmänheten och en jury beståendes av externa webbexperter.