Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

En modern webbplats är lanserad

18 september 2014

Kriminalvården har gjort om sin webbplats. Det ska nu vara lättare att hitta information som är anpassad för den som är dömd till straff, är anhörig eller vill söka jobb hos oss.

Bakom omgörningen ligger en grundlig analys av vilka Kriminalvårdens primära målgrupper är, vad de behöver veta och hur de letar efter den informationen. Varje primär målgrupp har fått en egen ingång till det som gäller just dem, och den allmänna informationen är strukturerad efter vad vi vet att våra besökare vill veta mer om. Det är till exempel Behandling och vård och Forskning och statistik.

En stor nyhet på webbplatsen är Hitta och kontakta, där varje verksamhetställe i Kriminalvården är sökbart efter kriterier som frivård, anstalt eller häkte, säkerhetsklass eller behandlingsprogram.

Inte typisk myndighet

Den nya webbplatsen har också fått ett helt nytt utseende, och de personer som syns i sidhuvudet på varje sida är Kriminalvårdens personal.

– Kriminalvården är en mycket stor arbetsgivare med cirka 11 000 anställda. Med webbens nya utseende visar vi på bredden i verksamheten och lyfter fram de som gör vår kriminalvård till en av de bästa i världen - våra medarbetare, säger Pelle Ekman, informationschef på Kriminalvården.

– Vår nya webb ser inte ut som en traditionell myndighetswebb och det är också meningen! Kriminalvården är inne i ett stort förändringsarbete, en modern myndighet håller på att växa fram och det ska märkas i vår kommunikation framöver.


Bilder:

Alla svartvita bilder är Kriminalvårdens medarbetare. Verksamhetsbilderna är tagna från riktiga miljöer i Kriminalvården, med vår egen personal, men alla klienter på bild är figuranter. Kriminalvården använder inte riktiga klienter på bild av integritets- och sekretesskäl.

Vill du se mer från våra miljöer? Titta i bildbanken. Där kan du ladda ner högupplösta bilder för till exempel press, uppsatser eller presentationer. Bilderna är fria för icke-kommersiell användning tillsammans med fotografens namn.