Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Möt tålmodiga, ödmjuka ”doers” på utlandsuppdrag

14 december 2015

Vill du åka till jobbet i bepansrad konvoj? Och sedan upptäcka att alla har rymt från fängelset som du skulle stödja? Eller hamna mitt i en ebola-epidemi? Senaste numret av Omkrim har internationellt tema.

Klicka på bilden för att läsa hela tidningen.

Kriminalvårdens personal som tjänstgör i postkonfliktområden i Afrika är med om stora umbäranden, men väldigt många vill stanna längre eller åka tillbaka igen. De känner att de verkligen kan göra en insats. Läs spännande berättelser från deras vardag i årets sista nummer av Kriminalvårdens personaltidning Omkrim.

Du får också en stor intervju med anstaltschefen på Hinseberg, Jacques Mwepu. Han är uppväxt i Kongo och anser att han berikats av att ta del av två kulturer. Han hoppas att dagens flyktingvåg blir en möjlighet för Kriminalvården att rekrytera ny, flerkulturell personal.

−Kriminalvården är en av få myndigheter som har satsat på att öka den etniska mångfalden. När vi söker ny personal strävar vi efter mångfald, både vad gäller kön och etnicitet. Det är en bra personalpolitik som har positiv effekt. Förutom den kulturella dimensionen, får vi ofta motiverad personal med erfarenheter av statlig förvaltning på hög nivå i sina hemländer, säger han.

Titta på en intervjufilm och läs mer om Jacques Mwepu här.