Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Utmanande IT-jobb: Birgitta leder processerna

21 juli 2015

Inom Kriminalvården finns ett stort antal yrken. Här möter vi Birgitta von Kronhelm som berättar om sitt arbete som processledare på Kriminalvårdens IT-avdelning.

Det är spännande och roligt att jobba på Kriminalvårdens IT-avdelning. Man får gnugga geniknölarna tillsammans i ett flertal olika projekt och jobbet består ofta av nya utmaningar. Personalen har flera olika bakgrunder och kompetenser och bildar en stark helhet som tillsammans löser problem och följer upp sitt arbete. En som trivs alldeles utmärkt är processledare Birgitta von Kronhelm.

Birgitta jobbar med processutveckling, tillsammans med 18 medarbetare etablerar hon olika processer och arbetssätt inom IT. Man vidareutvecklar just nu ett nytt och väl fungerande ärendehanteringssystem som säkerställer att Kriminalvården har fungerande arbetsprocesser. Allt för att personalen ska ha det så smidigt som möjligt i arbetet.

- Jag är utbildad meteorolog och har tidigare jobbat 26 år på SMHI som processutvecklare men även som prognosmeteorolog.  Jag tycker att det är jättespännande att jobba på Kriminalvården. IT är en viktig del av verksamheten och jag tilltalas av dess utmaningar. Dessutom har jobbet förändrats en del sedan jag började och vi har många spännande projekt på gång, säger Birgitta von Kronhelm.

Att utmaningar är viktigt i arbetslivet håller nog många med om. Birgitta tilltalades även av att få jobba i en ny organisation, och tro inte att man enbart sitter framför en skärm och jobbar.

- Det här är ett socialt jobb där man träffar många människor. Vi jobbar ständigt med att följa upp vårt arbete. Tanken är ju att personalen ska få det lättare att jobba. Om vårt IT-stöd inte är stabilt drabbar det ju både klienter och vår personal så det är viktigt att det är väl fungerande och även säkert, säger Birgitta.