Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Omkrim om att trivas på jobbet

18 juni 2015

Med en dålig arbetsmiljö ökar risken att bli sjuk, men ett bra jobb kan bidra till att du förblir frisk. Bra feedback från chefen, hög kontroll över ditt eget arbete och en trevlig stämning på arbetsplatsen ökar chansen att må bra.

I Kriminalvårdens personaltidning Omkrim kan du läsa om den senaste forskningen om psykisk arbetsmiljö och chefskap. Du får också träffa engagerade medarbetare på tre anstalter.

Nu finns ett nytt nummer av Omkrim ute. Klicka på bilden för att läsa.

På Kumla ordnas massor av personalfrämjande aktiviteter. Ska vi byta växter med varann? På Fosie träffar du två produktionsledare i arbetsdriften som verkar ha både stor respekt för varandras yrkeskunnande och god kamratskap. När det gäller kamratskap får du träffa ett gott föredöme på Skänninge. Där kan man tydligen ha det trevligt med lite sjuk humor.

I årets sommarnummer finns det också en del matnyttigt om och för lekmannaövervakare. De 5000 frivilliga krafterna får Kriminalvårdens tidning för att bli lite mer insatta i verksamheten. En ny nationell utbildning för lekmannaövervakare är på gång, och nu satsar även Turkiet på lekmän. På ett uppslag delger en erfaren övervakare tips på ämnen att ta upp med klienten. Har man suttit inne länge finns det många små praktiska saker i samhället som man inte känner till, och kan behöva hjälp med att upptäcka på nytt. Metoden att köpa en billig biljett till bussen kan ha ändrats en hel del.

En övervakare har också skrivit en insändare där han ifrågasätter ersättningen för lekmannauppdragen. Är det månne dags att höja?

Trevlig läsning!

Läs mer om tidningen