Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Möt anstalten Tygelsjö på Malmö Garden Show

29 maj 2015

Den 29-31 maj är det åter dags för Malmö Garden Show och anstalten Tygelsjö kommer att finns på plats med pallkrage- och blomförsäljning samt delta i balkongtävlingen.

Malmö Stad arrangerar även i år Malmö Garden Show där besökarna kan ta del av de senaste trenderna, traditioner och nya idéer inom trädgårdsvärlden. Anstalten Tygelsjö kommer att finnas där för tredje året i rad.
- Vi kommer att ha pallkragar och många olika blommor till försäljning. Bland annat dalior, elefantgräs, kärlekspelargonier och heliotrop som många ville ha förra året. Chokladblommorna är också populära så det har vi också med. Anstalten Ringsjön har stickat och virkat ytterkrukor som vi också kommer att ha till försäljning, berättar produktionsledare Anna-Karin Söderdahl.

Varje år deltar utställarna i en balkongtävling där de ska bygga och smycka en balkong efter ett tema de själva väljer. Detta året är det tema trä så allt, golv som tak, är byggt i trä. Balkongen pryds med flätade pilkorgar, trästol och träbord och givetvis en massa blommor med många färger.

- Förra året vann vi publikens val för vår medelhavsinspirerade balkong så det hoppas vi på i år också, så klart, säger Anna-Karin.

Datum och tid: 29 maj kl. 10-18, 30-31 maj kl. 10-16
Plats: Slottsträdgården i Malmö
Fri entré alla dagar.