Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Omkrim om konst och utbildning

21 september 2015

Höst betyder skolstart och nya ambitioner. Men innanför murarna finns inget traditionellt skolupprop – här pågår studierna året om.

Nu finns ett nytt nummer av Omkrim ute, klicka på bilden för att läsa.

I nya numret av tidningen Omkrim tar vi ett grepp kring vuxenutbildning på anstalt. Läsarna får möta studerande på olika nivåer: analfabeten Azizi som i fängelset lärt sig skriva brev till sina barn, Gabriel som lärt sig cnc-teknik och vill ut och jobba, och högskolestuderande Johan, som nu hjälper andra att få rätsida på sina liv.

Mer i Omkrim: 

  • Växtverk svetsar samman – om konstnärligt skapande som blivit jätteträdet Yggdrasil till Konst på hög i Kumla. Och om abstrakt konst på Hällby.
  • Världens mest humana fängelse? Omkrim har besökt Nordens modernaste fängelse, Halden i Norge.
  • Vi får också handfasta tips om att göra om trista väntrum i frivården till mer användbara visionsrum, tillsammans med frivilliga organisationer ute i samhället.

 

Läs också om Emerich Roth, överlevare från nazisternas läger som arbetat med ungdomar i 50 år, som skriver om extremister. Vi ska inte bara ge deras hat och extremism ideologiska förklaringar. Roth menar att det är brist på kärlek föder hat. Vill du själv kommentera artikeln finns möjlighet att göra det här. 

Trevlig läsning!

Läs mer om tidningen