Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Nya numret av Omkrim är här!

18 april 2016

Temat för det här numret är utsluss - en svår balansgång för Kriminalvården. Klienter ska slussas ut i samhället, men ingenting får hända. Arbetet med att få klienter att landa mjukt efter vistelsen i Kriminalvården pågår oförtrutet.

Klicka på bilden för att läsa hela tidningen.

”Enastående!" Jonas berättar om hur det är att bo på Skyddsvärnets halvvägshus i Stockholm. Han har beviljats den särskilda utslussningsåtgärden halvvägshus och provar på eget boende slutet av strafftiden. Skyddsvärnets Lena Karlsson vill marknadsföra halvvägshusen bättre och kollegan Annelie Nordstedt har turnerat runt i anstaltssverige för att berätta om halvvägshusen för Kriminalvårdens personal. Läs mer om utslussningsåtgärder i Omkrim.

Läs om hur Christian Karlberg och Mia Smith tacklar det nya regeringsuppdraget om utslussning och hur de särskilda utslussningsåtgärderna fungerar i praktiken.

Personaltidningen skriver också om planeringsarbetet som pågår hos NTE i Arvidsjaur, om den glada stämningen på frivården i Vänersborg och om hur personalen bryter isoleringen hos de häktade i Huddinge.

Missa inte filmtävlingen på sista sidan:  ”Vad hette filmen där fritidsledare Reine satte upp en teaterpjäs på anstalten Kumla?”

Om tidningen