Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Nya numret av Omkrim är här!

18 april 2016

Temat för det här numret är utsluss - en svår balansgång för Kriminalvården. Klienter ska slussas ut i samhället, men ingenting får hända. Arbetet med att få klienter att landa mjukt efter vistelsen i Kriminalvården pågår oförtrutet.

Klicka på bilden för att läsa hela tidningen.

”Enastående!" Jonas berättar om hur det är att bo på Skyddsvärnets halvvägshus i Stockholm. Han har beviljats den särskilda utslussningsåtgärden halvvägshus och provar på eget boende slutet av strafftiden. Skyddsvärnets Lena Karlsson vill marknadsföra halvvägshusen bättre och kollegan Annelie Nordstedt har turnerat runt i anstaltssverige för att berätta om halvvägshusen för Kriminalvårdens personal. Läs mer om utslussningsåtgärder i Omkrim.

Läs om hur Christian Karlberg och Mia Smith tacklar det nya regeringsuppdraget om utslussning och hur de särskilda utslussningsåtgärderna fungerar i praktiken.

Personaltidningen skriver också om planeringsarbetet som pågår hos NTE i Arvidsjaur, om den glada stämningen på frivården i Vänersborg och om hur personalen bryter isoleringen hos de häktade i Huddinge.

Missa inte filmtävlingen på sista sidan:  ”Vad hette filmen där fritidsledare Reine satte upp en teaterpjäs på anstalten Kumla?”

Om tidningen