Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Kärlek och glädje på Pride i Stockholm

1 augusti 2016

Tillsammans med upp emot 45 000 andra deltog Kriminalvården i Prideparaden i Stockholm för att stå upp för mänskliga rättigheter.

Kriminalvården deltog i paraden med en färgsprakande lastbil, en DJ och ett 60-tal kriminalvårdsanställda som tillsammans med tusentals andra människor tågade genom Stockholm på lördagen. Längs vägen delade Kriminalvården ut armband, flaggor och visselpipor till publiken. 
En av de som deltog var Patrik Scherman, ordförande i Kriminalvårdens hbtq-förening.

- Det här är helt fantastiskt. Man får möta så mycket glädje, välvilja och kärlek från andra människor och så får man dela den här dagen med sina kollegor, säger han.

- Kriminalvården är en del av samhället och hbtq-frågor är en självklar del av samhället. Vi måste visa vad vi står för och vad vi har för värderingar, särskilt eftersom vi frihetsberövar andra människor. Vi har ett ansvar att kunna omhänderta och bemöta alla människor på det sätt som de förtjänar.

Även för Malin Ottenheim, barnombud på häktet Huddinge, var det en självklarhet att delta i paraden under Kriminalvårdens banderoll.omhänderta och bemöta alla människor på det sätt som de förtjänar.

- Det var jätteroligt att få göra det här tillsammans med sina kollegor, alla hade jättekul, säger Malin Ottenheim, barnombud på häktet Huddinge.