Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Gårdsbutik öppnar på anstalten

18 maj 2016

Den 20 maj öppnar anstalten Tygelsjö upp portarna för en gårdsbutik med försäljning till allmänheten. Där kommer det att säljas blommor från handelsträdgården samt produkter tillverkade av intagna i ateljén.

- För oss är det viktigt att klienten får förståelse för att det han gör om dagarna faktiskt är på riktigt, att det kommer någon annan till gagn. Genom att flytta en del av försäljningen till en plats i nära anslutning till klienternas dagliga sysselsättning så ser de produktionsflödet tydligare, säger Henrik Hellgren, chef för arbetsdriften.

Se SVT:s inslag om gårdsbutiken här.

Det är personalen som kommer att stå och sälja i gårdsbutiken och de intagna är behjälpliga med för- och efterarbetet. Främst kommer det att säljas sommarblommor såsom pelargoner och olika typer av amplar, men det kommer även att finnas ett visst urval av produkter från anstaltens ateljé. Ateljén är en del av sysselsättningen för vissa intagna och är en kreativ verkstad där de får sy, arbeta med glas och måla. Produkterna som kommer att säljas i gårdsbutiken kommer bland annat att vara halsband och örhängen gjorda av glas.

Engagerade intagna

Allt det dagliga kring gårdsbutiken sköts av de intagna tillsammans med personal från arbetsdriften. Allt som tillverkas och säljs i gårdsbutiken har skötts eller skapats av någon av klienterna.