Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Tygelsjö laddar för trädgårdsfest

25 maj 2016

Anstalten Tygelsjö kommer även i år att vara med på Malmö Garden Show den 27-29 maj, som är en årlig trädgårdsfest i Malmö.

 

Förberedelserna på anstalten har varit igång i några månader och både intagna och personal är engagerade.

 Varför är ni med på Malmö Garden Show?

- Det är för att det är ett bra sätt att visa upp vad Kriminalvården jobbar med, säger Susann Lindahl-Holmberg, lärare inom naturbruksutbildningen med inriktning trädgård.

Anstalten kommer även att vara mFjolårets soliga trädgårdsfest lockade många besökare.ed i balkongtävlingen och är en av sex utställningsbalkonger som är med och tävlar om juryns och publikens röster. Flera intagna tillsammans med personal har arbetat vidare med design, val av material, planering och skötsel av växter och de har snickrat och målat.

- Årets tema i vår balkong är Human Senses and Childhood Memories. Och tanken med det temat är att återskapa minnen från sin barndom och en plats att ta det lite lugnt på.

Hur känns det så här några dagar innan?

- Ja, det är som vanligt, det är lite stressigt och så är det alltid. Om jag inte hade haft denna stressade känsla så hade jag nog undrat om allting verkligen var i sin ordning.

Kommer ni att vinna balkongtävlingen?

- Det hoppas vi ju. Det är alltid målsättningen när vi startar det här projektet och vi vill ju alltid ha juryns guldmedalj så att vi är med och tävlar bland de allra bästa balkongerna. Att vinna publikens pris är jättesvårt men det var fantastiskt roligt att göra det 2014 så det hoppas jag att vi kan göra igen.