Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Gårdsbutiken på anstalten Tygelsjö öppnar igen

23 september 2016

Idag, fredag den 23 september, öppnar anstalten Tygelsjö åter portarna för gårdsbutiken med försäljning till allmänheten. Där finns höstblommor från handelsträdgården och produkter tillverkade i ateljén av intagna till försäljning.

I maj öppnades gårdsbutiken på anstalten Tygelsjö för första gången. Nu öppnar den igen efter att ha varit stängd under sommaren.

- Med anledning av stort intresse för gårdsbutiken innan sommaren vill vi fortsätta med det här. Vi tycker att det är viktigt för de intagna att se att återförsäljningen kan ligga nära, säger Henrik Hellgren, chef för arbetsdriften.

Det är personalen som står och säljer i gårdsbutiken och de intagna är behjälpliga med för- och efterarbetet. Främst säljs det höstblommor tex cyklamen men det kommer även att finnas ett visst urval av produkter från anstaltens ateljé. Ateljén är en del av sysselsättningen för vissa intagna och är en kreativ verkstad där de får sy, arbeta med glas och måla. Produkterna som säljs i gårdsbutiken kommer bland annat att vara halsband och örhängen gjorda av glas.

Hitta till butiken