Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Här kan du träffa Kriminalvården i höst

6 september 2016

I höst kan du träffa Kriminalvården på flera av de stora mässorna i landet och titta på produkter som tillverkas ute på anstalterna.

Här, i träverkstan på anstalten Asptuna, tillverkas trälådor och presentförpackningar av olika slag. Foto: Håkan Lindgren

Det gäller Elmia Garden i Jönköping, Elmia Subcontractor i Jönköping och Empack i Kista. Förhoppningen är att kunna väcka intresse för KrimProd och vad de kan leverera för produkter, samt att få en del nya kunder. I år har KrimProd representanter från flera olika verksamhetsställen i varje mässmonter.

- Vi visar produkter som är tillverkade på våra anstalter. Syftet är att visa upp vad vi kan göra och att vi kan göra många olika typer av uppdrag. Unikt med KrimProd är att vi kan göra små uppdrag och korta serier, säger Hans Hedenfelt, chef för KrimProd.

Produktion på anstalterna

KrimProd är Kriminalvårdens produktionsverksamhet och är en viktig del av den återfallsförebyggande verksamheten för de intagna. Produktionen bedrivs ute på anstalterna på motsvarande sätt som på industrier och verkstäder ute i samhället, under handledning av bransch- och yrkeskunniga arbetsledare. KrimProd bidrar både till en meningsfull sysselsättning för de intagna under deras tid i Kriminalvården och ger kunskaper som öppnar upp nya möjligheter för livet efter, exempelvis yrkeskunskaper som kan leda till jobb.

Exempel på produkter som visas upp i höst är cafémöbler från anstalten Norrtälje, blommor från anstalten Tygelsjö och trälådor från anstalten Skänninge. En timmergripklo från anstalten Tidaholm kommer att finnas med på Subcontractor för att visa prov på hur komplexa tillverkningar KrimProd kan utföra. KrimProd jobbar bland annat med plåtbearbetning, svetsning, skärande bearbetning, odling, mjölk- och köttproduktion, handelsträdgård, återvinning, montering och förpackningsarbeten.

Mässor i höst:

  • Elmia Garden, Jönköping, 5-6 oktober
  • Empack, Kista, 5-6 oktober
  • Elmia Subcontractor, Jönköping, 8-11 november
  • Medrekmässan (Vård & omsorg), 26 oktober, Stockholm
  • Skolforum, 31 oktober - 1 november, Stockholm
  • Kunskap & Framtid, 10-12 november, Göteborg
  • SACO-mässan, 17-18 november, Stockholm
  • SACO-mässan, 24 november, Malmö

 

Länk