Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Ny kommunikationsdirektör på Kriminalvården

20 april 2017

Ulrika Ohlson är ny kommunikationsdirektör för Kriminalvården.

− Jag vill göra Kriminalvården mer synlig externt och även arbeta med att förbättra den interna kommunikationen. Kriminalvården är en viktig samhällsverksamhet som jag nu är stolt över att få vara en del av, säger Ulrika Ohlson.

Hon har många års erfarenhet av att leda kommunikationsarbete, bland annat som kommunikationsdirektör på Region Östergötland och som kommunikationschef på Polisen i Östergötland. Ulrika Ohlson  har även arbetat som kommunikationschef inom Saabkoncernen. Närmast kommer hon från en tjänst som kommunikationsstrateg på Skatteverket.

− Jag tror jag kan bidra med mina erfarenheter av strategisk och operativ kommunikation från både den offentliga och privata sfären.

På frågan om vad som lockar henne med kommunikationsarbete svarar hon:

− Jag lockas av att med stöd av kommunikation kunna skapa förändring och förmedla bilden av den organisation jag arbetar i. Kommunikation är också ett kraftfullt ledningsverktyg.

Ulrika Ohlson kommer ursprungligen från Härnösand men är sedan många år bosatt i Linköping. Som Kriminalvårdens nya kommunikationsdirektör kommer hon att ha sin placering på huvudkontoret i Norrköping. Ulrika tillträdde sin nya tjänst 30 mars.