Kriminalvården

Ny sajt för barn

19 april 2017

Att ha en förälder i häkte, anstalt eller frivård väcker många frågor. Kriminalvården visar Insidan, en sajt för 30 000 barn, på Barnrättsdagarna 25-26 april i Örebro.

I filmen får du träffa filuren och veta hur Insidan fungerar. Sajten lanseras nästa vecka och visas för första gången på Barnrättsdagarna 25-26 april i Örebro.

 

Insidan är en sajt för de mer än 30 000 barn i Sverige som har en förälder i häkte, fängelse eller frivård. Syftet är att ge barnen en chans att förstå vad föräldern gör under tiden hen är hos oss.

– Insidan bygger­ på barnens egna frågor och vi varvar berättargrepp som film, animation, uppläsningar och korta texter för att barnen ska kunna ta till sig innehållet på det sätt som passar var och en bäst, berättar Elin Runesson, projektledare. Barnen kan också dela med sig av sin egen historia.

– Barnrättsdagarna drar folk från hela branschen så det är ett bra tillfälle att berätta om och visa sajten, dela ut material och knyta kontakter med socialtjänsten, skolan, samarbetspartners och andra som möter de här barnen, berättar projektledare Isabel Zavalía Wästlund som arbetar med Insidan.

– De här barnen, lika många som i en medelstor svensk stad, är en bortglömd grupp som behöver stöd och hjälp. Insidan ger barnen en chans att förstå vad som händer på insidan av Kriminalvården och vi kan bidra till att göra barnen tryggare, säger Stina Sjödin som arbetar med barnperspektivet i Kriminalvården.

Fakta/Barnrättsdagarna

Var: Conventum, Fabriksgatan 17-19, Örebro

Monter 5.

När: 25-26 april 2017

Träffa Filuren och oss som gjort sajten.