Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Kriminalvården fick med sig Pridepubliken

7 augusti 2017

Image360

Bland de 45 000 deltagarna i Stockholm Pride i lördags fanns Kriminalvården med, med lastbil, DJ och massa give aways. – Det var som vanligt en glädjens dag. Jag tycker att det är otroligt viktigt att vi visar var vi står som myndighet. Det var mycket glädje och engagemang, och inte minst hade vi en riktigt bra DJ som fick med sig publiken, säger Anette Warman, Kriminalvården.

Patrik Scherman är styrelseledamot i Kriminalvården hbtq-förening.

Det var 45 personer som var anmälda från Kriminalvården, men det var många fler som anslöt sig på plats. Trots att regnet kom, så lyckades ekipaget sprida glädje till åskådarna. Passande till regnskuren spelade Kriminalvårdens egen DJ Ludvig Stedt, den välkända låten ”It’s raining men”. Medarbetare och åskådare dansade och sjöng med.

Välförtjänt plats i paraden

Gabriella Boijsen är styrelseledamot i Kriminalvårdens HBTQ-förening. Hon tycker att Kriminalvården förtjänar sin plats i paraden i år.

– Jag tycker att det är jätteviktigt i Pridesamanhang att vi inte bara syns en vecka om året, eller en dag om året, och bara stjäl lite bra publicitet utan att man faktiskt jobbar med de här frågorna året om och bedriver ett aktivt arbete, säger hon.

– Jag tycker verkligen att Kriminalvården förtjänar sin plats i år, så det känns extra roligt att vara här just nu.

Patrik Scherman, också styrelseledamot i Kriminalvårdens HBTQ-förening, instämmer och fyller i:

– Det är betydelsefullt att ta ställning både som myndighet men också som personalutbildare, vilket jag jobbar som. Det kan lätt bli så att man syns en gång om året, och sedan blir det inget mer, men om man ska jobba med principen om alla människors lika värde så är ju det ett arbete som innebär att man aldrig kommer fram, man måste fortsätta, fortsätta, fortsätta.

För demokratin

Det var inte bara medarbetare som deltog i paraden. Flera chefer fanns på plats. 

– Jag går med i Pridetåget i dag för att jag tycker att det är viktigt att visa att vi står upp för allas lika värde och för att det är en väldigt kul aktivitet tillsammans med andra kriminalvårdare, säger Johan Modin, HR-direktör i Kriminalvården.

Linda Romanus som arbetar som stabschef i Kriminalvården säger att det är en högtidsstund för henne personligen.

 Det här är en högtidsstund för mig. Jag älskar Pride.

Hon säger också att det är viktigt att delta ur ett samhälleligt perspektiv:

 Jag tycker att det är jätteviktigt i en tid där krafter utmanar de mänskliga rättigheterna och demokratin. Då är det extra viktigt, inte minst för Kriminalvården, att stå upp för alla människors lika värde.