Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Nu lanserar vi Kriminalvårdens bloggar

3 januari 2017

Nu startar Kriminalvården fyra bloggar där olika medarbetare ska blogga i egenskap av yrkespersoner. Här kan du följa dem i deras jobb på anstalter, häkten, i frivården och på utlandsuppdrag.

Bloggarna är Häktes- och anstaltsbloggen, Frivårdsbloggen, Utlandsbloggen och Krimyogabloggen. I varje blogg skriver flera personer från olika yrkeskategorier.

Elin Runesson, projektledare.

– I Häktes- och anstaltsbloggen får man insyn i en verksamhet som uppfattas som väldigt sluten. I Frivårdsbloggen får man till exempel följa ett helt frivårdskontor och på så vis lära sig vad frivården gör. I Utlandsbloggen får man följa med Kriminalvården i en helt annan världsdel och se vad vi kan göra för insatser där. I Krimyogabloggen får vi visa upp vår egen yogaverksamhet som allmänheten har visat ett väldigt stort intresse för, säger Elin Runesson, projektledare.

– Vi vill visa på bredden av yrken som finns i Kriminalvården, stärka bilden av Kriminalvården och berätta om vad vi gör. I sin tur leder det till att vi ökar kunskapen och så småningom trovärdigheten för vårt arbete, säger Elin Runesson.

En av dem som ska blogga är Jaques Mwepu, chef på kvinnoanstalten Hinseberg.

Jaques Mwepu, bloggare.

Vad kommer du att blogga om?
– Som chef för Sveriges största kvinnofängelse kommer jag bland annat skriva om jämställdhet och jämlikhet, om mångfald och om kvinnoperspektivet inom Kriminalvården. Kvinnoanstalterna ligger efter utvecklingsmässigt och har gjort det länge. Men som myndighet ska vi ha likabehandling för alla. Jag kommer skriva mycket om frågor utifrån samhällsdebatten, säger Jaques Mwepu.

Hur känns det att du är en av Kriminalvårdens första bloggare?
– Det känns jättekul och jag ser verkligen fram emot det här! Jag ser det som en chans att få berätta om vårt uppdrag och visa en mer öppen kriminalvård. Kriminalvården har länge framstått som en väldigt sluten verksamhet som folk har mycket föreställningar om, säger Jaques Mwepu.

Tanken är att det ska fyllas på med fler bloggar och fler skribenter framöver.

 

Klicka här för att komma till bloggarna.
Du når dem även från startsidan.

Här är de som bloggar:

Häktes- och anstaltsbloggen:
Jaques Mwepu, anstaltschef, anstalten Hinseberg
Ulrika Larsson, lärare, anstalten Gävle
Sofia Boman, häktespsykolog, häktet Göteborg

Frivårdsbloggen:
Lennart Palmgren, frivårdschef
Emma Ekstrand, enhetschef, utveckling av verksamhetsinnehåll i frivården
Lena Lundholm, sektionschef, utveckling av verksamhetsinnehåll i frivården
Frivårdskontoret i Västervik

Utlandsbloggen:
Stefan Eriksson, kriminalvårdsrådgivare i Kenya
Petra Tullgren, kriminalvårdsrådgivare i Kenya

Krimyogabloggen:
Maria Johansson, yogainstruktör, anstalten Västervik och ett gäng andra yogainspiratörer runtom i landet