Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Tygelsjös balkong är bäst

2 juni 2017

Anstalten Tygelsjös bidrag i balkongtävlingen på Malmö Garden Show vann juryns pris på fredagen.

Vinnarbalkongen, designad av en klient på Tygelsjö.

Utställningsbalkongen, som döpts till "Det svenska kynnet", är gjord av en klient på Tygelsjö - från idé till färdig balkong. Själva byggandet har medstuderande på naturbruksutbildningen hjälpt till med, berättar Johan Fogelberg, produktionsledare på anstalten. 

Gräs och nävor

Anstaltens dahlior är populära hos besökarna.

Med sin balkong, prydd med perenner, prydnadsgräs och nävor, vill den trädgårdskunnige klienten förmedla en känsla av vad som är typiskt svenskt. På en skylt intill balkongen beskrivs det i orden: "Djupt inombords brinner en längtan efter det vilda, ljusa och impulsiva förhållningssättet gentemot den vardagliga, smådeppiga och återhållsamma levnadsstilen hos gemene svensk."  

Anstalten Tygelsjö medverkar på Malmö garden Show för femte året i rad. Förutom att delta i balkongtävlingen säljer man sommarblommor från anstaltens handelsträdgård på helgens trädgårdsmarknad, men även pallkragar och trälådor.

Kunderna kommer tillbaka

- Det har varit kö sen vi öppnade. Tomaterna är poppis och sötpotatisen är nästan slutsåld. Många besökare har varit här tidigare år. De är nöjda med kvalitén och kommer tillbaka, säger Johan Fogelberg.  

Trädgårdsfesten pågår i Slottsträdgården i Malmö 2-4 juni.