Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Följ Nils Öbergs föreläsning i London

6 mars 2017

Generaldirektör Nils Öberg har bjudits in av brittiska The Royal Society of Arts, RSA, för att hålla en föreläsning om svensk kriminalvård. Evenemanget äger rum i London den 8 mars.

Följ Nils Öbergs föreläsning här, live från London 8 mars klockan 19.

Storbritanniens kriminalvård brottas med höga återfallstal, säkerhetsbrister och personalbrist. Samtidigt växer fängelsepopulationen och självmord bland intagna ligger på höga nivåer. Regeringen har nyligen presenterat en omfattande reform för att komma till rätta med problemen.  

Sverige en förebild

Stiftelsen The Royal Society of Arts, RSA, som i samråd med regeringen bedrivit ett eget reformprojekt, har publicerat en fristående rapport med förslag. RSA trycker särskilt på behovet av att ha en rehabiliterande ansats och här betraktas svensk kriminalvård som en förebild.

Återfallsarbetet intresserar

Inte minst finns ett stort intresse för hur vi arbetar återfallsförebyggande och med det dynamiska säkerhetsarbetet. Våra sjunkande återfallssiffror, minskande fängelsepopulation och en integrerad frivård röner också stort intresse hos våra internationella kolleger. 

Evenemanget, med Nils öbergs föreläsning, går att följa live via nätet på onsdag 8 mars klockan 19, svensk tid.

Se föreläsningen live: