Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdens webbplats vinner pris – igen

9 mars 2017

Kriminalvården är en av Sveriges fem bästa myndigheter på nätet - för tredje året i rad. ”Personal som bloggar ger en unik inblick i Kriminalvårdens arbete. Inläggen är befriande ärliga och öppna - en viktig och modig satsning från Kriminalvården”, var en del av nomineringen.

Elin Runesson, webbredaktör och produktägare för Kriminalvårdens webbplats.

Webbmagasinet Internetworld rankar sedan 1997 årligen Sveriges 100 bästa sajter. Kriminalvårdens webbplats är en av de bästa myndighetssajterna på nätet 2017 – för tredje året i rad. Juryn tittar bland annat på utvecklingskraft, innehåll, öppenhet, form och funktion, affärsutveckling och mobilitet hos de nominerade sajterna.

I år löd nomineringen ”Personal som bloggar ger en unik inblick i Kriminalvårdens arbete. Inläggen är befriande ärliga och öppna - en viktig och modig satsning från Kriminalvården. Ännu mer viktig känns den framtida avdelningen med information riktad till barn till interner. Där finns lättfattlig information och hjärtknipande berättelser där barn kan läsa om hur andra barn upplever att ha en förälder i fängelse.”

Ny sida för barn

– Jätteroligt att vi toppar listan och fortsätter hålla en hög nivå på det vi gör. Det senaste året har vi jobbat med två större projekt för kriminalvarden.se. Bloggarna som lanserades i januari och Insidan som lanseras i april, som är en helt ny sajt för barn och unga som kommer i kontakt med Kriminalvården, säger Elin Runesson, webbredaktör och produktägare för Kriminalvårdens webbplats.

Nästa steg för webbplatsen är att fylla på med fler bloggare och lansera Insidan.

– Det finns mycket att berätta om vår verksamhet och en bredd av spännande yrken. Framförallt vill vi lyfta den värdefulla kunskap som våra medarbetare har, säger Elin Runesson.

Lättillgänglig information

Insidan kommer att innehålla filmer, ljud, bilder och animationer som gör det enklare för barn och unga att ta till sig information. Det kan till exempel handla om hur ett besök på ett fängelse går till eller hur man kan komma i kontakt med sin förälder och få stöd på utsidan.

På Insidan kan barnen träffa yrkesgrupper som jobbar med föräldern och få veta hur en dag i ett fängelse eller på ett häkte kan se ut. Insidan svarar också på frågor om Kriminalvården och vilka olika straff som finns.

Sajten lanseras under barnrättsdagarna 25-26 april.

Utöver dessa projekt har Kriminalvården jobbat med att förbättra ”Jobba hos oss”-sidorna och producerat mer rörligt innehåll till webbplatsen.

Läs mer: