Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

"Bra att ni visar upp er så här"

5 september 2017

"Varför finns det inte ett piano på varje anstalt?" frågar sig en av de många besökarna vid Kriminalvårdens pågående utställning på Stockholms central.

Se filmen där besökaren Martin Bejerano Wahlgren tittar in i ett autentiskt bostadsrum - och efterlyser pianon på anstalterna.

Kriminalvården finns på plats på Centralen under hela vecka 36.

Det var en jämn ström av besökare som kom till Kriminalvårdens utställningsmonter på Stockholms central under måndagen. Besökarna var i alla åldrar, från barn till pensionärer, och de var framförallt intresserade av hur ett bostadsrum för våra klienter ser ut.

Syftet med utställningen är dels att berätta om vår verksamhet för allmänheten – att låta besökarna ställa frågor, titta och känna på en fotboja, gå in i ett bostadsrum och en transportbil. Dels är syftet att rekrytera medarbetare inför framtiden.

Ett viktigt jobb

Martin Klaar, chef för kompetensförsörjningsenheten, hoppas att besöken i montern ska väcka besökarnas intresse för Kriminalvården, och få dem att söka ett viktigt jobb.

– Vi finns i hela Sverige, från Ystad till Haparanda. Vi söker brett efter människor som tror på människans förmåga att förändra sitt liv. Jag vill trycka på vikten av mångfald bland våra medarbetare. Det är viktigt att vi som myndighet speglar hur samhället ser ut, säger han.

Himla kul

Hans-Göran Johansson

En besökare har jobbat inom Kriminalvården i 16 års tid, fram till år 1995, då som kriminalvårdare och tillsynsman.

– Jag tycker att det är himla kul att Kriminalvården visar upp sig så här. Genom mitt nuvarande jobb på arbetsförmedlingen är jag van vid att arbetsgivare visar upp sig, och det är första gången som jag ser att Kriminalvården visar upp sig på det här viset. Bättre showroom kan man inte hitta, säger Hans-Göran Johansson från Växjö. 

Utställningen kommer att pågå hela veckan fram till söndag kväll. 

Läs mer:

Om utställningen i media: