Kriminalvården

Kriminalvården logotyp
– Det har fallit sig naturligt för mig att fortsätta prova på nya befattningar och uppdrag inom Kriminalvården. Jag har en förståelse för system och strukturer, ser fördelarna där jag befinner mig och har också lätt för att anpassa mig till nya miljöer, säger Radomir Sarkan.

Ny kriminalvårdschef i Härnösand

10 april 2018

Efter 22 år inom Kriminalvården i Stockholm flyttar Radomir Sarkan till Härnösand. Hans nya uppdrag: kriminalvårdschef för verksamhetsområde Saltvik.

Jag tilltalas av utmaningar och gillar det komplexa i att verksamhetsområdet omfattar både häkte, anstalt med säkerhetsavdelning samt kvinnoanstalten Ljustadal, säger Radomir Sarkan.

I halva livet har han varit Kriminalvården trogen. Han började som vårdare på Kronobergshäktet 1996.

– Jag halkade in som 22-åring på ett bananskal efter tips från en granne som jobbade på utlandstransporten. Då visste jag knappt vad kriminalvård var, berättar han.

Idag vet han desto mer. Han har hunnit prova det mesta inom häktesområdet och en hel del inom anstalt – alltid nyfiken på att lära nytt. Under de 18 åren på Kronoberg var han vårdare, klienthandläggare och kriminalvårdsinspektör. Som ställföreträdande chef höll han i planeringen för häktets stora Rot-renovering, nu genomförd i sin helhet.

Sedan bar det av till chefstjänsten för verksamhetsområde Stockholm Syd. Som kriminalvårdschef för anstalterna Asptuna och Beateberg har arbetet gått ut på att få ihop alla delar i verksamheten; säkerhet, omvårdnad, personal och ekonomi.

Radomir Sarkan tillträdde sin nya chefstjänst efter påsk. Han berättar att han kommer att bilda sig mer uppfattning om sitt nya uppdrag nu när han väl är på plats i Ångermanland.

– Men jag kan redan nu säga att jag vill arbeta med arbetsmiljö och utbildning. Få personalen att växa och bygga in struktur och tydlighet i verksamheten.

Radomir Sarkan

Ålder: 44

Bor: Härnösand och Stockholm

Yrke: Ny kriminalvårdschef för verksamhetsområde Saltvik (häktet Saltvik, anstalten Saltvik och anstalten Ljustadalen)

Gjort tidigare: Arbetat som kriminalvårdschef för verksamhetsområde Stockholm Syd (anstalterna Asptuna och Beateberg) i snart fyra år, innan dess 18 år på häktet Kronoberg, där han var vårdare, klienthandläggare, kvinsp och slutligen ställförträdande chef.