Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Kriminalvården på Prideparad

6 augusti 2018

Lördagens Prideparad i Stockholm blev en färgsprakande fest och Kriminalvården deltog under parollen "vi behöver dig som kan få andra att förändra sitt liv". – Jag är väldigt stolt över att jag går i paraden för en myndighet. Det är en del av vårt samhällsuppdrag, att visa vad vi står för, säger medarbetaren Anna Ahnell.

Ett 40-tal medarbetare från Kriminalvården hade anmält sig på förhand och ännu fler anslöt sig på plats.

– Jag är väldigt stolt över att jag går i paraden för en myndighet. Det är en del av vårt samhällsuppdrag, att visa vad vi står för. En human människosyn och att alla är lika. Det är viktigt att vi visar det, säger Anna Ahnell, tf kvc Stockholm Syd. 

Hur känns det att vara en del av Pridepraden?

– Det är så mycket glädje och kärlek. Här får alla vara den de är. Det är så alla ska kunna känna sig hos oss. Alla ska känna sig trygga och respekterade, säger Martin Klaar, kompetensförsörjningschef. 

– Det är fantastiskt att få möjlighet som kriminalvårdare att stå upp för allas rätt till kärlek, säger Linnea Johansson, kriminalvårdare på anstalten Norrtälje. 

Tycker du att det är viktigt att Kriminalvården engagerar sig i Pride?

– Det är jätteviktigt att en myndighet som Kriminalvården står upp för allas lika värde. Prideparaden är en del där vi kan visa att vi står upp för detta. Det är också otroligt viktigt med det arbete vi gör året om. Det är där vi kan få till förändring. Vi ska inte nöja oss med en parad. Vi ska jobba med likabehandling och vara en arbetsplats där alla kan känna sig trygga. Då kan vi vara förebilder för klienterna och lyckas i vårt återfallsförebyggande arbete, säger Elisabet Åbjörnsson Hollmark, kriminalvårdsdirektör.

Kriminalvården håller ett seminarium i West Prides Regnbågskvarter den 16 augusti som handlar om HBTQ-certifieringen av myndighetens kompetensförsörjningsenhet. Kriminalvården deltar också i paraden i Göteborg den 18 augusti. 

 

Se TV-inslaget om seminariet:

Läs mer: