Kriminalvården

Kriminalvården logotyp
​Sven-Johan Dahlstrand är sektionschef på HR-avdelningen. Han tycker att det är viktigt att Kriminalvården deltar i paraden för att det speglar myndighetens värderingar om människors lika värde. – Det är en viktig signal till våra medarbetare som vi har i dag, men också till våra framtida kollegor.

Kriminalvården på Prideparad

18 augusti 2018

I dag, lördag, gick Kriminalvården med i EuroPride-paraden i Göteborg. Cirka 50 personer hade anmält sitt deltagande innan paraden och ännu fler kunde ansluta sig under paradens gång.

Det är gråmulet väder i Göteborg på lördagen, men Prideparaden, med cirka 25 000 deltagare, är full av färg och fest.

Kriminalvårdaren Anthon Gyllensten är en av medarbetarna som deltar.

– Jag går med för att jag tycker att det är viktigt att Kriminalvården syns i sammanhanget. Det är en stor myndighet och då måste vi visa att vi står upp för allas lika värde. Vi visar att vi utmanar maskulinitetsnormen och att vi har en bred representation inom myndigheten, säger han.

Minda Torstensson, personalutbildare på Kompetenscenter Göteborg, har varit en av de drivande personerna bakom Kriminalvårdens deltagande i Göteborgs EuroPride-parad.

– Det är viktigt att delta i den här kärleksfesten, för att kärlek sprider kärlek.  Kriminalvården är en stor myndighet som står bakom allas lika värde, det visar inte minst HBTQ-certifieringen av kompetensförsörjningsenheten. 

Audrey Ariza är kriminalvårdare på häktet i Göteborg. Hon berättar att det är första gången som hon deltar i Pride.

 Jag vill visa min stad att vi alla är olika. Jag vill visa upp min myndighet, som jag älskar. Jag vill att människor ska se vårt engagemang, säger hon.

Läs mer: