Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Senaste Formex, i början av året, lockade mängder av besökare till Kriminalvårdens monter. Arve Hopen hoppas på minst lika stort genomslag den här gången.


Krimprod tillbaka på Formex

20 augusti 2018

För andra gången kommer Kriminalvården att finnas på Formex, som pågår tisdag till fredag den här veckan i Älvsjö i södra Stockholm.

Formex är Nordens största mässa för formgivning och inredningsdesign. Krimpod – Kriminalvårdens egen produktion som sysselsätter klienter på anstalt – kommer att delta med presentlådor och skärbrädor i trä, tillverkade av de intagna på bland annat Asptuna och Kolmården.

Skapar sysselsättning

– Vi är med för att göra Kriminalvårdens produktion mer känd. Det skapar fler order, vilket ger mer sysselsättning till våra klienter. Det handlar också om att vi vill etablera en kvalitetsstämpel på våra produkter, vilket kommer att underlätta när klienterna väl söker arbeten, säger Arve Hopen på Krimprod.

Att stå på Formex gör konkret skillnad.

– Vi sålde för runt 100 000 kronor i samband med förra Formex-mässan, men det skapade också ringar på vattnet. Vi har fått nya kunder och till och med ett produktionsbolag har hört av sig för att de är intresserade av att samarbeta med oss, berättar Arve Hopen.

Positiva reaktioner

På Formex deltar runt 900 utställare och i fjol kom 25 000 besökare, främst återförsäljare.

– Det var väldigt positiva reaktioner på våra skärbrädor och lådor, men även på den samhällsinsats vi gör genom att sysselsätta klienter i våra verkstäder.

 

Om Krimprod
Krimprod, Kriminalvårdens produktion, har 39 enheter på anstalter runt om i landet och säljer produkter till ett värde av cirka 150 miljoner kronor per år.

Förutom tillverkning i trä, metall, textil och plast arbetar våra klienter även med tvätterier, handelsträdgårdar och montering/förpackning ute i verksamheten.

 

Läs mer: