Kriminalvården

Kriminalvården logotyp
Några av anstalten Tygelsjös inlägg på Instagram
Några av anstalten Tygelsjös inlägg på Instagram.

Anstaltens växthus på Insta

4 december 2018

Nu har Kriminalvården startat sitt andra konto på Instagram. Den här gången rör det sig om arbetet på Tygelsjös handelsträdgård, som sysselsätter 25 av anstaltens intagna.

Under användarnamnet kriminalvarden_tygelsjo berättar medarbetare om arbetet i anstaltens handelsträdgård, en del av den återfallsförebyggande verksamheten.

– Vi vill visa att vi finns och synliggöra både vår verksamhet och gårdsbutiken, samt öka den allmänna kännedomen om Kriminalvården, säger Johan Fogelberg, som är produktionsledare, och drivande bakom kontot.

Sedan i mitten av november lägger han och de andra produktionsledarna i handelsträdgården ut bilder på odling, färdiga växter och försäljning ihop med glimtar från arbetsvardagen. Handelsträdgården sysselsätter omkring 25 intagna dagligen.

Växthus på fängelser

– Det är inte så många som vet att det finns växthus på vissa fängelser, och vårt är det enda som har så stor produktion. Vi vill att kontot ska innehålla både samhällsinformation och öka allmänbildningen kring odling. Gemene man vet inte hur växter produceras, säger Johan Fogelberg.

Sedan tidigare finns även frivården Malmö på Instagram. Kontot heter frivarden_malmo_ och där skildrar medarbetare sin arbetsvardag och varvar det med korta berättelser om frivårdens uppdrag, verksamhet och funktion i samhället.

Facebooksida på gång

Kriminalvården har även konton på Twitter och Linkedin, och det pågår förberedelser för att starta en Facebooksida inriktade på rekrytering.

– I våra sociala kanaler går det att få en inblick i delar av Kriminalvårdens verksamhet och hur det är att jobba hos oss. Tipsa gärna dina kontakter om att följa oss, säger Emilie Wallsten, pressekreterare med ansvar för sociala medier.

Fotnot: De två Instagramkontona är ett pilotprojekt som startats i samråd med kommunikationsavdelningen, som beslutar om vilka kanaler Kriminalvården ska använda.