Kriminalvården

Kriminalvården logotyp
Hanna Jarl är nominerad till årets offentliga chef.
Hanna Jarl är nominerad till årets offentliga chef.

Hanna Jarl nominerad för chefsskap

20 december 2018

Anstalt- och häktesdirektören Hanna Jarl, har nominerats till årets offentliga chef av tidningen Offentliga affärer.

Hon är nominerad tillsammans med sju andra kandidater från olika delar av den offentliga sektorn i Sverige. Vinnaren av priset offentliggörs den 13 mars.

– Jag är stolt och hedrad över att ha blivit nominerad till årets offentliga chef. Ett gott ledarskap bygger dock på att man har duktiga människor omkring sig. För mig är det viktigt att visa att jag tror på människor och deras förmåga och att vara en tillgänglig chef, även om det ibland kan ske på distans. Som ledare behöver man också känna av när man inte ska leda, vilket stundtals kan vara svårt. Nomineringen ger mig energi att fortsätta utvecklas som chef, säger Hanna Jarl.

Nomineringen för Hanna Jarl lyder så här: ”Hon har lett sin avdelning under en tid då Kriminalvården har genomgått stora förändringar både vad det gäller organisation samt uppdrag. Hon har hela tiden agerat med ett långsiktigt perspektiv och med en positiv attityd.  Hon involverar rätt personer, hon lägger stor vikt på kommunikation och mycket tack vare det har hon klarat att styra sin avdelning genom omorganisationen.”

Varje år under konferensen Offentlig Chef, mötesplatsen för landets offentliga chefer, delas priset ut till
den ledare som bäst motsvarar de vinnande kriterierna.

Årets offentliga chef är tänkt att gynna och motivera till god ledarskapskultur inom landets offentliga verksamheter. 

Läs mer om nomineringen här.