Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

KrimProd på trädgårdsmässa

28 februari 2018

KrimProd inleder våren med att ställa ut på mässan Vår Trädgård i Malmö 1-4 mars. Johan Fogelberg och några klienter odlar växter som ska pryda montern.

På anstalten Tygelsjö har förberedelserna inför trädgårdsmässan pågått sedan januari. Produktionsledare Johan Fogelberg leder några klienters arbete med att odla växter som ska pryda ett ställ i Kriminalvårdens monter.

– Det är något speciellt med vårens första blommor. De lyser upp tillvaron och ger en föraning om överflödet av växter som komma skall. I spaljén kommer det att finnas penséer, primula, klockranka med mera, säger Johan Fogelberg.

I KrimProds monter kommer däckstolar och skärbrädor från Kolmården, blommor från Tygelsjö, cafégrupp från Norrtälje och trälådor från flera olika anstalter att finnas. Besökarna kommer kunna köpa skärbrädor och växter direkt i montern samt beställa trädgårdsmöbler och lådor.

Skärbrädorna är populära

– Skärbrädorna har varit populära länge men sålts extra bra sedan vår medverkan på en annan mässa. Det känns roligt att kunna erbjuda en produkt som tilltalar många, både till hemmet och till andra miljöer som kontor, säger Arve Hopen från KrimProd. 

Förutom skärbrädor och ostbrickor, har KrimProd fått uppdrag att ta fram displayställ med trälådor, trälådor att förpacka sylt och alkoholfri dryck i samt presentlådor. Flera verkstäder runt om i myndigheten är engagerade.

 

– Vi har fått en ny kund som vill att vi tillverkar en presentlåda av modell fågelholk. När vi visade upp andra presentartiklar som vi tillverkar så resulterade det i ytterligare beställningar. Bland annat en back för olika typer av alkoholfria drycker. Med rätt kundvård och kvalitet kan uppdraget nog sysselsätta två klienter under vissa perioder, säger Nils-Erik Lindqvist, produktionsledare på anstalten Gävle. 

– KrimProd rustar klienter för att kunna ta ett arbete efter avtjänat straff så att få in nya kunder med olika uppdrag är av största vikt för oss, säger Arve Hopen.