Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Stort intresse för Kriminalvården

19 februari 2018

Kriminalvården ställde ut i Nordstan 15-18 februari. Ett stort antal besökare kom för att lära mer och cirka 200 personer gjorde jobbsökartestet.

Cirka 200 personer gjorde jobbsökartestet, ett enkelt test som besökarna kunde göra i montern.

Flera olika yrkeskategorier fanns representerade i montern. Förutom kriminalvårdare fanns det till exempel lärare och IT-tekniker. Cathrine Söderberg, HR-samordnare för eventet, tycker att det var bra att Kriminalvården kunde berätta mer om de olika yrkesrollerna som finns i myndigheten. Hon berättar att besökarna har blivit positivt överraskade av att myndigheten står för kriminalvårdsutbildningen. 

– Intresset för Kriminalvård verkar vara stort oavsett bakgrund. Vår verksamhet speglar samhället och därför är det viktigt att våra medarbetare har olika bakgrunder och erfarenheter.  Den som tror på människans inneboende kraft att förändras har många möjligheter att utvecklas professionellt hos oss, säger hon.

Barnen kunde titta på Kriminalvårdens barnsajt Insidan och lyssna på barnens kompis filuren, som berättar hur det är att ha en förälder i fängelse.

De som besökte montern i köpcentret under de fyra dagar Kriminalvården var där fick chansen att gå in i ett bostadsrum, testa fotbojor och  titta in i transportbil. Närmare 50 medarbetare från Kriminalvården arbetade i pass för att svara på frågor från allmänheten.

– Det är lyckat att myndigheten slår hål på fördomar och tar sig tid att prata med människor.  Rekrytering är en viktig anledning att stå i den här miljön, men kanske ännu viktigare att träffa unga människor som saknar tilltro till sin framtid och till alla myndigheter, säger Kicki Wallmo, enhetschef med ansvar för utåtriktad  kommunikation. 

Läs mer: