Kriminalvården

Träffa oss i Nordstan

9 februari 2018

Kriminalvården flyttar tillfälligt in köpcentrumet Nordstan i Göteborg nästa vecka. Besökarna kan prova ett bostadsrum, sitta i en bil från transportenheten, testa en fotboja, eller göra testet som visar om man passar som kriminalvårdare.

Kriminalvården kommer att ställa ut i Nordstan från torsdag till söndag för att, bland annat, berätta om hur vi arbetar med att minska risken för återfall i brott och om Insidan, Kriminalvårdens sajt för barn som har förälder eller nära anhörig i anstalt, häkte eller frivård.

– Vi har provat formatet på Stockholm central i höstas, med mycket gott resultat. Vi är en ganska okänd myndighet, men när vi visar upp oss är intresset stort och frågorna många. Det blir både  tankeväckande samtal och aha-upplevelser, säger Kicki Wallmo, Kommunikationsavdelningen.

Medarbetare från Kriminalvården kommer att svara på frågor från allmänheten och media.

– Vår verksamhet är så mycket mer än att låsa dörrar. Vi arbetar hela tiden med att få människor att komma bättre ut genom utbildning, behandling och arbete. Och återfallen minskar. I det arbetet har kriminalvårdarna en nyckelroll, säger Martin Klaar, HR-avdelningen. 

På Kriminalvården

jobbar mer än 10 000 medarbetare i närmare 100 olika yrken från ekonomer och sjuksköterskor till snickare och transportörer. Vår verksamhet speglar samhället och därför söker vi efter medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter. Jobba hos oss.

Kriminalvårdens expo

Var: Nordstan, Göteborg
När: Torsdag 15/2 –fredag 16/2  klockan 10-20, lördag 17/2 -söndag 18/2 klockan 10-18.