Kriminalvården

Kriminalvården logotyp
Presentlådor i trä, tillverkade av Kriminalvårdens klienter, visas upp på Formex.

Kriminalvården debuterar på Formex

12 januari 2018

I år tar Kriminalvården klivet in på Formex, Nordens stora mässa för inredning och design, som öppnar i Älvsjö 17 januari.

Målet är att göra Krimprod, Kriminalvårdens varumärke för tillverkning av bland annat träprodukter och möbler, mera känt.

Ger arbetslivserfarenhet

Syftet med Krimprod är att ge de intagna kvalificerad arbetslivserfarenhet. Det förbättrar deras chanser att få jobb efter avtjänat straff, och minskar på det sättet risken för återfall i brott. 

– Många tror att vi mest producerar för internt bruk, men så är det inte. Genom att öka kunskapen om vårt varumärke, till exempel genom mässor, så hoppas vi nå en större marknad. Det i sin tur förbättrar vår möjlighet att ge de intagna viktig yrkeserfarenhet, säger Arve Hopen, marknadsföringsansvarig för Krimprod. 

Hoppas på nya kunder

I montern på Formex visas främst presentlådor i trä, en mångsidig produkt som ligger i tiden med sin retrokänsla. Ofta används den i butiker för skyltning av till exempel matvaror, leksaker och blommor. Varje år tillverkas 130 000-140 000 presentlådor. De intagna sköter hela produktionen. 

– Jag hoppas att vår medverkan på Formex ska öka kännedomen om vår angelägna verksamhet och på sikt ge oss nya kunder, säger Arve Hopen. 

 

Om Krimprod

Skiss på mässmontern.

Kriminalvårdens Krimprod har 39 produktionsenheter runtom i landet och säljer produkter till ett värde av cirka 150 miljoner kronor per år.

Förutom tillverkning i trä, metall, textil och plast ingår även tvätterier, handelsträdgårdar och montering/förpackning i verksamheten.

Formex pågår 17-20 januari på Stockholmsmässan i Älvsjö.