Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Nils Öberg intervjuas av Ed Miliband

29 januari 2018

Kriminalvårdens generaldirektör Nils Öberg är gäst i förre Labourledaren Ed Milibands podcast Reasons to be cheerful. Avsnittet, som publicerades idag måndag, handlar om hur Storbritanniens kriminalvård ska utvecklas. Landet har stora problem med överbelagda fängelser, hot och våld.

Nils Öberg får i intervjun bland annat frågor om säkerhetsarbetet i svenska fängelser och om hur Sverige har lyckats minska återfallen i brott. Kriminalvårdens fokus på klientnära arbete uppmärksammas också.

– Ett samhälle som vill skapa trygghet för sina invånare behöver också titta på vad som sker i kriminalvården. Det vi hanterar är en spegling av problemen i samhället utanför, säger Nils Öberg i podden.

Podden Reasons to be cheerful har enligt egen uppgift 80 000 lyssnare per avsnitt och räknas till en av Storbritanniens största politiska poddar. Den finns att lyssna på där poddar finns eller via cheerful.libsyn.com.