Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Frivården på Järvaveckan

14 juni 2018

Järvaveckan pågår för fullt i Stockholmsområdet Västerort. Kriminalvården är med och avrundar den alternativa politiska veckan på söndag, med ett seminarium om frivårdens arbete.

Kriminalvårdens frivårdsseminarium hålls på söndag kväll.

För tredje året rullar Järvaveckan på Spånga IP mellan Rinkeby och Tensta väster om Stockholm, i år den 9-17 juni. 

Kriminalvården deltar för första gången under veckan.

Vi vill träffa människor och provar gärna nya sammanhang och platser. Vi vill höra vad folk tror och tycker och många vill prata med oss och berätta om egna erfarenheter eller ställa frågor, säger Kicki Wallmo enhetschef och ansvarig för Kriminalvårdens externa kommunikation.

På söndag klockan 18, timmen innan statsminister Stefan Löfven avrundar arrangemanget med sitt partiledartal, står frivården i tält 2 och genomför seminariet Vad får kriminella att sluta begå brott?

Frivården är inte så känd och därför känns det bra att kunna ha ett seminarium om hur man bedriver arbetet med klienter för att bryta den onda cirkeln, säger Kicki Wallmo.

Den avslutande dagen, när Kriminalvården medverkar, har temat trygghet och insatser. 

Om Kriminalvårdens seminarium:

Seminariet Vad får kriminella att sluta begå brott? är ett panelsamtal mellan erfarna handläggare från frivården i Stockholm/Sollentuna.

Det handlar om hur Kriminalvården bedriver arbetet med klienter för att bryta den onda cirkeln och skapa ett tryggare samhälle. Frågor som tas upp är bland andra:

  • Vad är det som gör att kriminella slutar begå brott?
  • På vilket sätt kan en frivårdspåföljd minska risken för återfall i brott?
  • Kan man bryta ett kriminellt beteende?
  • På vilket sätt skapar frivårdens insatser ett tryggare samhälle?

Tiden för seminariet är söndagen den 17 juni  klockan 18.00-19.00. Platsen är seminariescen 2 på Järvaveckan.

Här kan du läsa med om frivårdens arbete. 

Vad är Järvaveckan?

  • Järvaveckan arrangerades första gången 2016 på initiativ av Ahmed Abdirahman, grundaren av den ideella föreningen The Global Village som är en partipolitiskt och religiöst obunden förening i Hjulsta, Stockholm.
  • Arrangörernas mål är att krympa avståndet mellan folk och folkvalda och minska utanförskap i förorterna. Man önskar vara en stor mötesplats för samhällsengagemang.
  • Veckan pågår i år 9-17 juni. Platsen är som tidigare år Spånga IP i närheten av Tensta centrum, väster om Stockholm.
  • Under veckan möts medborgare och politiker, organisationer och samhällsaktörer. Föreläsningar, föredrag, musik och andra kulturevenemang avlöser varandra. Nästan 200 organisationer ställer ut. Varje dag har ett särskilt tema med seminarier om bland annat hållbar stadsplanering, demokratiutveckling, trygghet i samhället och jämställdhet. Varje dag är även ett politiskt parti i fokus, med bland annat partiledartal. 
  • Läs mer om Järvaveckan här.