Kriminalvården

Kriminalvården logotyp
"Fantasy – mitt äventyr" är namnet på balkongen som vann publikens pris med stor marginal. Balkongen är skapad av en klient på anstalten Tygelsjö.

Pris till Kriminalvården på trädgårdsmässa

4 juni 2018

Anstalten Tygelsjö sålde sommarblommor på den årliga trädgårdsfesten Malmö Garden Show 1-3 juni och medverkade i balkongtävlingen. Helgen resulterade i försäljningsrekord och två medaljer.

Kön ringlade sig lång till Kriminalvårdens marknadsstånd och kunderna hängde på låset. Tygelsjö fick besök av fler än 1600 betalande kunder vilket gjorde att de återigen slog försäljningsrekord. 

– Folk ville handla innan vi ens öppnat. Det är roligt, vi får mycket positiv feedback och alla är glada, säger en av produktionsledarna i Tygelsjöanstaltens handelsträdgård. 

Kunderna är återkommande från år till år och fler har fått upp ögonen för gårdsbutiken på anstalten som är öppen för försäljning till allmänheten. Högt gräs, Ipomena och dahlior gick bäst i år på Garden Show. 

”Jag köpte dahlior förra året, de är fantastiska!” och ”Jag rekommenderar chilliplantorna!” är kommentarer från kunderna som var på plats och handlade. ”Verkligen meningsfull sysselsättning!” kommenterade någon när hon får veta att det just är Kriminalvårdens marknadsstånd och att det är de intagna som odlat.

Väggen till Tygelsjös balkong.

Under rubriken ”Fantasy – mitt äventyr” skapade en av de intagna på anstalten en balkong som vann, med mycket stor mariginal, publikens pris samt fick juryns 2:a pris och delad guldmedalj tillsammans med Hvilan Utbildning som vann ”Best in Show”.

– Det känns jättebra, säger en stolt balkongkreatör.

Arbetet med balkongen är en del av Naturbruksutbildningen med inriktning trädgård som bedrivs på anstalten Tygelsjö. Utbildningen ökar möjligheterna för de studerande att få ett jobb efter frigivning.