Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Kriminalvården storsatsar digitalt

3 maj 2018

Krim:tech är Kriminalvårdens digitaliseringssatsning – nu söker vi nya medarbetare. Med hjälp av den senaste tekniken och forskningen ska den stötta myndighetens utveckling av nya och förbättrade digitala lösningar.

Krim:tech är en uppfinnarverkstad för digital teknik. Måste en fotboja vara just en fotboja, eller kan den istället vara något annat? Hur kan vi använda IT för att bibehålla lugnet på våra klass 1-anstalter? Hur får vi intagnas barn att inte bli rädda och osäkra när de hälsar på pappa eller mamma på anstalten, kan vi istället för larmbågar och metalldetektorer göra säkerhetskontrollen med en leksak?


För att lyckas med detta spännande arbete behöver nu Kriminalvården, till att börja med, förstärka sina resurser med 80 nya medarbetare, främst inom IT.


– Jobbar man som IT-medarbetare på Kriminalvården så jobbar man med att ta fram digitala lösningar som gör det lättare för våra klienter att komma tillbaka till samhället. Med vår digitala satsning visar vi en ny sida av myndigheten. Vi hoppas det ska kittla och få många att bli intresserade av att börja jobba hos oss, säger Håkan Klarin, Kriminalvårdens IT-direktör.

Pressmeddelande