Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Tygelsjö deltar vid Malmö garden show

30 maj 2018

Tygelsjö laddar för Malmö garden show, där anstalten kommer att finnas på plats både för att tävla och sälja växter och pallkragar.

På fredag startar Malmö Garden Show, den årliga trädgårdsfesten med utställningsträdgårdar, inspirationsbalkonger, mat- och trädgårdsmarknad och aktiviteter i den lummiga Slottsträdgården i Malmö.

Som tidigare år, kommer Anstalten Tygelsjö att vara på plats och medverka i balkongtävlingen samt sälja sommarblommor, prydnadsgräs och pallkragar som klienter odlat och producerat. Förberedelserna på anstalten har pågått länge. Malmö Garden Show är årets största försäljningshelg.

Handelsträdgården på Tygelsjöanstalten, utanför Malmö, har en växthusyta på 6 000 kvadratmeter och är den största handelsträdgården inom Kriminalvården i Sverige. Odlingen är traditionell med efterfrågade säsongsväxter. Det är klienterna på anstalten som odlar växterna och sysselsättningen är en viktig del av det återfallsförebyggande arbetet.  
Sedan år 2016 har anstalten en gårdsbutiken som är öppen för försäljning till allmänheten. Det är personalen i handelsträdgården som bemannar gårdsbutiken och klienterna är behjälpliga med för- och efterarbetet. Allt som tillverkas och säljs i gårdsbutiken har skötts eller skapats av någon av klienterna som en del av deras dagliga sysselsättning.
Aktuella öppettider.

Fakta/Malmö Garden Show
Malmö Garden Show 2018, pågår den 1-3 juni i Slottsträdgården i Malmö.
Det är ett årligt återkommande arrangemang och alltid fri entré.