Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Följ frivården Malmö på Instagram

9 oktober 2018

Sedan snart en månad finns frivården Malmö på Instagram under användarnamnet frivarden_malmo_. Medarbetare turas om att skildra sin arbetsvardag och varvar det med korta berättelser om frivårdens uppdrag, verksamhet och funktion i samhället.

Intresset för kontot växer för varje dag som går och det har nu runt 5 000 visningar per vecka.

– Starten har gått över förväntan med många nya följare och hittills enbart positiva kommentarer. Vi är en liten grupp initialt, men jag upplever inte att det blir svårt att få fler delaktiga framöver. Vi lär oss hela tiden – att hålla balansen mellan informationsspridning och att det ska vara personligt är en utmaning. Vi hoppas att det ska vara kul att följa vår vardag, säger Petra Tullgren, som är kriminalvårdschef.

Viktigt att nå ut

Idén om att via Instagram försöka nå ut till allmänheten för att öka kännedomen om frivården har vuxit fram på frivårdskontoret i Malmö. Kontot har startats i samråd med kommunikationsavdelningen, som beslutar om vilka kanaler Kriminalvården ska använda.

– Trots att jag arbetat så många år i Kriminalvården slås jag fortfarande av att det är så få utanför frivårdens verksamhet som vet vad frivården gör. Vi måste nå ut med allt det goda arbete som görs, både till våra samarbetspartners och till den breda allmänheten. Det är också viktigt för att väcka intresse hos framtidens medarbetare, säger Petra Tullgren.

Ett pilotprojekt

Sedan tidigare har Kriminalvården konton på Twitter, Linkedin och Youtube, och det pågår förberedelser för att starta en Facebooksida inriktad på rekrytering.

– Vi behöver synas i de kanaler som människor använder. Över hälften av internetanvändarna har konton på Instagram. Det är jätteroligt att frivården Malmö vill testa att berätta om sin verksamhet där, säger Emilie Wallsten, pressekreterare med ansvar för sociala medier.

Instagramkontot är ett pilotprojekt och ska utvärderas efterhand. Ytterligare ett pilotkonto är planerat.

Här hittar du Kriminalvårdens konton:

Instagram
Twitter
Linkedin
Youtube

Läs mer: