Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

​Stefan Solhjort, Simon Sjöstedt och Josef Olsson arbetar på Kalmaranstalten, där man fått hjälp med att kartlägga den stödjande miljön.


Stödjande miljö i nya Omkrim

6 november 2018

Vad är egentligen en stödjande miljö? Det reder Omkrim ut i höstens färska nummer. Läs i personaltidningen om hur häktet, anstalten och frivården i Kalmar arbetar med sin stödjande miljö.

Hur får vi alla att dra åt samma håll för att påverka klienten i rätt riktning? Tanken med en stödjande miljö är att alla medarbetare ska veta vilka knappar de ska trycka på för att bidra till att minska återfallen i brott. Läs om hur kartläggningen av den stödjande miljön går till - och hur den kan ge personalen en nytändning.

Mer novemberläsning i Omkrim:

En ny sida i tidningen är Sociala Krim. Kriminalvårdens aktivitet i sociala medier ökar, det senaste tillskottet är frivården Malmös Instagramkonto. Sociala Krim vill vara din guide i flödet.

Sluta skjut! Lyckad samverkan mot dödligt våld i Malmö.

Anstalten Salberga storsatsar på Livspondus. I Livspondus kompetenslabb formuleras många års erfarenhet och yrkeskunnande. Det gör att deltagarna går från samtalsträffarna med långa känselspröt och stärkt självförtroende.


Om tidningen

Ladda ner: