Kriminalvården

Kriminalvården logotyp
Linda Lönnfors vikarierar på anstalten Mariefred
Linda Lönnfors hittade till Kriminalvården tack vare myndighetens trailer, som reser landet runt för att bland annat rekrytera personal.

Anstaltsvikariatet blir en bra erfarenhet

27 augusti 2019

– Jag sökte jobbet inom Kriminalvården för att det verkade intressant, varierat och väldigt lärorikt på många olika sätt. Jag har delvis siktet inställt på att bli polis eller arbeta inom Försvarsmakten, så Kriminalvården känns som en bra erfarenhet och ett bra första steg.

Det säger 23-åriga Linda Lönnfors.

Hon fick upp ögonen för Kriminalvården som arbetsgivare när myndigheten var ute med sin utställningstrailer för att berätta om olika jobbmöjligheter.

Nu sommarvikarierar Linda Lönnfors som kriminalvårdare på anstalten Mariefred. Annars studerar hon språk och kommunikation vid Mälardalens högskola.

Läs mer: Rättegångsbesöken lärorika för Hannah, blivande jurist

– Det bästa med vårdarjobbet är att det är så mångsidigt och att man får träffa alla typer av människor. Därmed lär man sig otroligt mycket, både praktiskt och socialt, säger hon.

Hon fortsätter:

– Kollegorna hör också till det bästa med jobbet. Vi är alla tillsammans ett team som alltid ”har varandras rygg” – du är aldrig ensam.