Kriminalvården

Kriminalvården logotyp
Karin Hagman i Somaliland
Karin Hagman bär sjal när hon vistas utanför bostadsområdet i Hargeisa. Med tiden har hon blivit allt bättre på att linda den rätt, något som var svårt i början, berättar hon i sitt första blogginlägg från Somaliland.

Karin Hagman bloggar från Somaliland

18 januari 2019

Karin Hagman, till vardags kriminalvårdsinspektör på anstalten Hall, är på FN-uppdrag i Somaliland. Hon är ny bloggare på Kriminalvårdens utlandsblogg.

Karin Hagman började sitt uppdrag i Somaliland, som är en självutropad stat i Somalia i östra Afrika, i april förra året. Där arbetar hon för FN-organet UNODC, United Nations Office for Drugs and Crimes.

Tjänsten innefattar bland annat att agera mentor på ett fängelse och att utbilda befintliga och blivande fängelsechefer.

Innan Karin Hagman påbörjade uppdraget hade hon genomgått Kriminalvårdens så kallade Unpripoc-kurs, en föreberedande kurs för dem som kan tänka sig att tjänstgöra för FN utomlands. Ungefär två år senare fick hon uppdraget i Somalilands huvudstad Hargeisa.

I sitt första blogginlägg berättar hon bland annat om hur hon förberedde sig inför uppdraget och om känslorna på planet ner till sin nya hemmakontinent, Afrika.

Kriminalvårdens bloggar:

Du hittar våra bloggar här.

Tanken med bloggarna är att stärka bilden av Kriminalvården och öka kunskapen om kriminalvård.

Bloggportalen är ett verktyg för oss att kunna berätta om vårt komplexa uppdrag och exponera den värdefulla kunskap som våra medarbetare har.

Just nu har vi fem olika bloggar du kan följa: gästbloggen, utlandsbloggen, häkte- och anstaltsbloggen och frivårdsbloggen.