Kriminalvården

Kriminalvården logotyp
maria förnemark färingsö Krimprod medverkar på Formex för tredje gången
Maria Förnemark från ansatlten Färingsö är en av Kriminalvårdens medarbetare som arbetar i mässmontern.

Kriminalvårdens produkter lockar på Formex

16 januari 2019

Trälådor, skärbrädor och keramikmuggar hittar nöjda köpare när Kriminalvårdens produktion, Krimprod, ställer ut på den pågående formmässan Formex.

Arve Hopen och Ernst Kirchsteiger ler bredvid varandra.

Arve Hopen, Kriminalvården, i samspråk med inredningsgurun och tv-profilen Ernst Kirchsteiger.

Det berättar Arve Hopen, marknadsföringsansvarig för Kriminalvårdens produktion, kallad Krimprod. Han befinner sig på fyradagarsmässan, tillsammans med monterpersonal från anstalterna Fosie, Skänninge, Hall, Färingsö, Kolmården samt huvudkontoret.

Höjda ögonbryn

Det är tredje gången som Krimprod medverkar på Formex. Arve Hopen ser en skillnad mot första gången, som var i januari 2018:

– Då var det många höjda ögonbryn över att Kriminalvården har en produktion och deltog på en formmässa. Nu är det folk som kommer tillbaka till vår monter och beställer mer produkter, berättar han.

Hyllor uppvisning med produkter i, till exempel fyrar.

Keramiska produkter och presentlådor i trä, tillverkade av klienter på olika anstalter.

– Och precis som tidigare mässor är det många som stannar till, glatt överraskade över att våra klienter tillverkar så fina grejer.

Främja klienters jobbchanser

Arve Hopen förklarar vad Kriminalvårdens medverkan på Formex betyder:

– Syftet är att skapa uppmärksamhet kring vår produktion, för att få fler ordrar och på så sätt skapa mer sysselsättning för klienterna.

– Men nästan viktigast är att bli kända för att vi gör kvalitativa produkter, som vilket företag som helst. Ju mer kända vi blir för detta, desto mer kommer klienternas jobbansökan hålla måttet.

Krimprod

Kriminalvårdens Krimprod består av 39 produktionsenheter runtom i landet och har såväl kundanpassad legotillverkning som egen produktion.
Förutom tillverkning i trä, metall, textil och plast ingår även tvätterier, handelsträdgårdar och montering/förpackning i verksamheten.
Formex pågår 15-18 januari på Stockholmsmässan i Älvsjö.