Kriminalvården

Kriminalvården logotyp
Pressbild på Hanna Jarl, anstalt och häktesdirektör

Hanna Jarl blir ny kriminalvårdsdirektör

12 juli 2019

Generaldirektören har utsett anstalts- och häktesdirektör Hanna Jarl till ny kriminalvårdsdirektör och ställföreträdande generaldirektör.

– Jag är mycket glad över att ha fått förtroendet att bli kriminalvårdsdirektör. Det ska bli utomordentligt spännande att få leda och fortsätta utveckla verksamheten vid avdelningen för ledningsstöd, säger Hanna Jarl.

Hon började i Kriminalvården för 22 år sedan och har en bred erfarenhet av kriminalvårdsarbete på olika positioner. Sedan starten 1997 har hon bland annat hunnit arbeta som kriminalvårdare, frivårdsinspektör, kriminalvårdsinspektör och kriminalvårdschef, innan hon utsågs till anstalts- och häktesdirektör 2014.

– Med alla mina år i Kriminalvården finns det goda förutsättningar för att kunna bistå generaldirektören och tillsammans med övriga chefer och medarbetare fortsätta bidra till att Kriminalvården når framgång i vårt mycket viktiga samhällsuppdrag. Ytterst är uppdraget att klienterna ska komma bättre ut, säger Hanna Jarl.

Hon tillträder tjänsten som kriminalvårdsdirektör, chef för avdelningen för ledningsstöd och generaldirektörens ställföreträdare den 15 augusti.