Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Arbetsliv och Sluta skjut i Almedalen

28 juni 2019

På söndag börjar Almedalsveckan. Kriminalvården anordnar inte heller i år någon egen aktivitet, men deltar vid några andra arrangemang. HR-direktör Johan Modin och Malmös frivårdschef Petra Tullgren talar om ett hållbart arbetsliv respektive projektet Sluta skjut.

Johan Modin.

Först ut av de två är Johan Modin, som på måndag deltar i två olika evenemang där ett hållbart arbetsliv står i fokus. Dels bjuder Partsrådet – en ideell organisation som består av arbetsgivare och fack på central nivå inom staten – in till samtal, expertforum och en utställning om ett föränderligt arbetsliv och hur vi kan göra det hållbart. Dels håller företaget EY i seminariet ”Hur kan vi främja ett arbetsliv där medarbetare både vill och kan arbeta till 75 år?”, där Johan Modin är en av paneldeltagarna.

Vad menas egentligen med begreppet Hållbart arbetsliv?

– I grunden går det ut på att motverka stigande sjuktal, främja ett längre arbetsliv och skapa förutsättningar för välfungerande arbetsplatser, förklarar Johan Modin, som själv är involverad i Partsrådets pågående program Hållbart arbetsliv.

– Kriminalvårdens strävan är att man ska må bra på jobbet och av jobbet, säger han vidare.

Petra Tullgren.

På onsdagen är det frivårdschef Petra Tullgrens tur att representera Kriminalvården. Det gör hon under Polisens seminarium ”Går det att förebygga skjutningar och grovt våld inom kriminella kretsar?”.

Seminariet med efterföljande frågestund handlar om Sluta skjut-projektet i Malmö, den satsning mot gängkriminalitet som görs gemensamt mellan polis, frivård och Malmö stad.

– Det handlar verkligen om en operativ samverkan, varje vecka, hela tiden. Alla inblandade parter gör egentligen det de brukar göra – men extra tydligt och extra starkt. Det handlar om att ha ett bra informationsutbyte, med snabba beslutsvägar och aktiviteter, säger Petra Tullgren.

Projektet har bland annat genomfört två så callade call ins och en tredje planeras i höst. Här kan du läsa mer om Sluta skjut. 

Läs mer: