Kriminalvården

Kriminalvården logotyp
håkan tullberg, ställföreträdande kvc häktet malmö
Håkan Tullberg, ställföreträdande kriminalvårdschef för häktet Malmö.

Nya Omkrim om varför det är överbelagt

6 maj 2019

Nya numret av Kriminalvårdens personaltidning Omkrim ger en bild av hur överbeläggningen ser ut i myndigheten idag. Vi ger också några förklaringar till varför det blir fler intagna.

 

Läs nya Omkrim.

En dag i februari satte ställföreträdande kriminalvårdschef Håkan Tullberg ner foten. Häktet var knökfullt och under ett dygn stängde han helt möjligheten till nyintag.

Årets andra nummer av Omkrim ger en bild av hur överbeläggningen ser ut på våra häkten och anstalter, med nedslag i Göteborg, Malmö och Karlskoga.

Vi försöker också ta reda på vad det ökade klientinflödet beror på. Exempelvis har en hel del nya skärpta lagar trätt i kraft, och ännu fler är under utredning. Läs juristerna Elisabeth Lagers och Per Henrik Hedbrants kommentarer kring hur Kriminalvården påverkas av förändrad lagstiftning.

Som vanligt innehåller tidningen något för alla. Läs exempelvis om besöksavdelningen på Kumla, hur arbetet med Krimstics kan utvecklas i frivården, och om hur personal från NTE Kristianstad fick använda sina skills för att lugna ner en stressad situation.

Visste du förresten att förbundskaptenen i det nepalesiska herrlandslaget i fotboll tidigare arbetat i Kriminalvården? Nu vet du.

Foto: Henrik Witt

Om tidningen: