Kriminalvården

Kriminalvården logotyp
Bildkollage över Kriminalvårdens nya bloggare.

Här är Kriminalvårdens nya bloggare

28 oktober 2019

"Bloggen blir ett litet titthål in i en annan del av det vi kallar verkligheten. Vidare är det skrivna ordet ett bra sätt att reflektera över den egna tillvaron, det skapar insikter som breddar den egna världsbilden."

Anna Terins och Micael Bohman lämnade Sverige i slutet av augusti för att åka till Somalia som svenska kriminalvårdsrådgivare på Garowe prison. Eleonor Lundblad jobbar som transportör på NTE och kriminalvårdsinspektör Kristin Andersson brinner för ledarskapsfrågor. Här har ni de nya bloggarna som vässat pennan för att berätta om kriminalvård.

– För mig är det viktigt att blogga för att skapa engagemang och visa vad vi gör genom att lyfta personalens och mitt arbete. Genom bloggandet får jag dessutom ut mina tankar, idéer och hjärtefrågor, säger Kristin Andersson.

Kriminalvårdens bloggar har fått en nytändning efter sommaren och man har utökat ett redan stabilt team med flera nya bloggare. Tanken är att inläggen ska ge små inblickar i vardagen från olika verksamhetsområden - ett fängelse på Afrikas horn, vuxenutbildningen, klientmötet eller NTE-bilen. Inläggen består av text med tillhörande foto eller bild och publiceras på vår webb samt på Kriminalvårdens sociala kanaler LinkedIn och Twitter under hashtaggen krimblogg.

Utlandsbloggaren Micael Bohman tog fotograferingskravet på särskilt stort allvar och skickade hela 23 foton till sitt första inlägg som spände över resan till Afrika, säkerhetsutbildningar i Nairobi och rummet han ska bo i under sin tid i Garowe.

– Bloggen blir ett litet titthål in i en annan del av det vi kallar verkligheten. Vidare är det skrivna ordet ett bra sätt att reflektera över den egna tillvaron, det skapar insikter som breddar den egna världsbilden, säger Micael Bohman.

Ett annat spännande inslag är gästbloggen där det finns möjlighet att plocka upp aktuella händelser som när tidigare språkröret för Miljöpartiet Maria Wetterstrand stannade till i Kriminalvårdens utställningstrailer och pratade miljöfrågor med vår miljöstrateg Karin Herder. Ett annat mycket känslosamt blogginlägg skrev Veronika Blomberg på barnrättsorganisationen Bufff. Hon hade haft ett möte med en mamma och hennes tvååriga son, som var anhöriga till en klient. Pojken hade fått syn på Kriminalvårdens gosedjur Filuren, sprungit fram, klappat med handen på Filuren och utbrustit: Pappa! Det är ett blogginlägg som har fått stor spridning tack vare vår samverkan med Bufff.

– Jag tycker att det är viktigt att blogga för att ge en ökad dimension till det arbete vi utför.  För mig ger engagemanget från dem som läser en kick och jag får bekräftelse på att vi har ett väldigt viktigt och intressant arbete som ger många möjligheter, avslutar Anna Terins.

Bloggarna hittar du från webbens startsida eller genom att klicka här.