Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Modern frivård får hedersomnämnande

3 september 2019

Frivården har fått ett hedersomnämnande för arbetet med modern frivård. Det är CEP, Confederation of European Probation, som på detta sätt uppmärksammar svensk frivård.

Porträtt av Lennart Palmgren.

Lennart Palmgren.

– Jag är jätteglad över att frivårdens utvecklingsarbete har uppmärksammats internationellt. Det är en utmärkelse som går till oss alla. Den får vi för vårt uthålliga arbete med att ha satt en tydlig målbild för frivården och för att vi arbetar professionellt, på ett evidensbaserat, rättssäkert och enhetligt sätt, säger Lennart Palmgren, direktör för frivård, häkte och anstalt.

Han ser också att den moderna frivårdsorganisationen nu är redo att ta emot den nya lagstiftningen som kommer att innebära utrymme för skärpta åtgärder i samband med villkorlig frigivning. Ett uppdrag som kommer att ställa stora krav på professionen att balansera stöd och kontroll.

CEP awards är ett sätt att visa uppskattning och sprida goda alternativ inom frivården i Europa.  Hedersomnämnandet delas ut vid en cere moni vid CEP Awards den 23 oktober.

 

Fakta/CEP awards

Medlemmar i CEP kan nominera projekt under fem kategorier:

  • Rehabilitation in the community
  • Social inclusion
  • Public protection
  • Research
  • Development of national probation services

Kriminalvården i Sverige skickade in en nominering i kategorin Development of national probation service som är en ny kategori för året.