Kriminalvården logotyp

Frivården Borlänge blir frivården Falun

14 december 2020

Den här veckan blir frivården Borlänge frivården Falun, när verksamheten öppnar i nya lokaler i grannstaden. Även Kriminalvårdens lokala transportverksamhet flyttar in i samma byggnad.

Ett gult hus med en folktom gata utanför. Foto.

Frivården finns centralt i Falun.

Från och med slutet av vecka 51 är frivårdens klienter välkomna till den nya lokalen på Ölandsgatan 7 i centrala Falun. Frivårdskontoret ligger nära övriga delar av rättskedjan. Både länets tingsrätt och åklagarmyndighet finns i residensstaden Falun.

Frivårdens tidigare lokaler i centrala Borlänge hade blivit för trånga och levde inte upp till dagens säkerhetskrav för frivårdsverksamhet. Ett önskemål, när man började titta på alternativen ombyggnation eller flytt, var även att frivården skulle samlokalisera sig med Kriminalvårdens lokala transportverksamhet, för att kunna utnyttja lokalerna bättre.

Så blir det nu.

– De här lokalerna i Falun var helt enkelt det bästa alternativet, och det känns jätteroligt att vi nu är på plats. Lokalerna är fina och utrustade med flera moderna och säkerhetshöjande lösningar, säger Anders Hellbom, kriminalvårdsinspektör på frivården Falun.

Kriminalvårdens transportverksamhet i Falun har tidigare haft ett enda rum på stadens häkte att utgå ifrån på mornarna, innan medarbetarna ger sig ut på sina olika transportuppdrag. Trångboddheten var stor.

– Den här flytten innebär ett jättelyft för oss och det kommer att bli jättebra, säger Erik Sundell, kriminalvårdsinspektör på transportenheten i Falun.