Kriminalvården logotyp

Experter lanseras på Twitter

4 februari 2020

Inom Kriminalvården ryms experter inom många olika områden. För att hjälpa journalister att hitta fram till rätt talesperson så finns de nu samlade på Kriminalvårdens hemsida.

– Varje dag får vi journalistförfrågningar om myndighetens verksamhet, från stort till smått. Tanken är att vi på det här sättet ska underlätta och göra det tydligare för medierna vem de kan vända sig till. Samtidigt vill vi ju så klart också lyfta fram det kunnande och de personer som finns i myndigheten, säger Kristina Granqvist, Kriminalvårdens presschef.

Hanna Jarl

Kriminalvårdsdirektör Hanna Jarl är först ut på Twitter, bland Kriminalvårdens experter.

Från och med idag, tisdag, lanseras experternaTwitter, en plats med många aktiva journalister. Först ut är kriminalvårdsdirektör Hanna Jarl, som började som vikarie inom Kriminalvården redan under sina juridikstudier. Övergripande frågor om verksamheten på häkte och anstalt, samt det återfallsförebyggande arbetet är hennes område.

Under de kommande veckorna följs hon av Claes Nöjd, utredare på Kriminalvårdens transportenhet; Johanna Lätth, psykolog och ansvarig för Kriminalvårdens sexualbrottsprogram; Martin Klaar, enhetschef på HR-avdelningen; Lovisa Nygren, chef för frivården i Göteborg; Jörgen From Nordin, enhetschef på säkerhetsavdelningen; Emma Ekstrand, enhetschef på frivårdsavdelningen.

Tanken är att expertsidan efterhand ska byggas ut med fler namn. Här hittar du sidan.