Kriminalvården logotyp
Spårvagnar med Kriminalvårdens sommarjobbskampanj.
Så här syns Kriminalvården i Göteborg. (Bilden är ett montage.)

Kriminalvården söker 1800 sommarvikarier

3 februari 2020

Kriminalvården satsar på en nationell rekryteringskampanj inför sommaren 2020. För att alla ska kunna få sommarsemester anställer Kriminalvården 1800 sommarvikarier.

Kampanjen består bland annat av annonsering i sociala medier och på digitala skärmar på universitet och högskolor samt flera stopp med vår utställningstrailer.

– Det är verkligen en styrka när vi som myndighet går ihop och kampanjar nationellt under samma period. Då syns vi mer, sammanhållet och tydligt för våra kandidater, säger Kicki Wallmo på kommunikationsavdelningen.

Extra synlighet

I vissa storstäder där konkurrensen är större satsar Kriminalvården på att synas lite extra. I Göteborg både på spårvagnarnas långsidor och insidor, i Stockholm på baksidorna på ett antal innerstadsbussar och i Örebro på 60 busshållplatser.

En 12 kvadratmeter stor ledskärm kommer också att monteras upp i dessa städer i samband med att trailern finns på plats.

Krim:tour – en rullande utställning

Kriminalvårdens rullande utställning Krim:tour är ute på vägarna igen. Under kommande veckor är fokus på högskole- och universitetsstäder, eftersom studenter är en viktig målgrupp.

– Vi kan erbjuda sommarjobb över hela landet. Mötet med våra medarbetare i trailern kan exempelvis öppna ögonen för sommarjobb på hemorten under sommarlovet, säger Kicki Wallmo.